Huzur Pınarı ailesinin pek muhterem üyelerinin mübarek Cuma gününü tebrik eder, hususi dualarınıza muhatab olmak isteğimizi arz ederiz efendim..
Allahü tealaya emanet olunuz efendim
ali zeki osmanağaoğlu
Büyükler buyurdular ki;
Mübarek Hocamızdan çok şeyler öğrendik. En azından şöyle düşünmek lazım: Haydarpaşa’da bir tren, seksen tane peron var. Mübarekler, bizim içinde olduğumuz trenin gidiş istikametini değiştirdiler. Makasla oynadılar, bizi başka bir yere verdiler. O da Ehl-i sünnet yolu, büyükleri tanımak yolu. Dünyanın ibadetini yapsan, o rayda olmadığın için, ne yapsan boştur. Çünki Cehenneme giden bir yol. İmam-ı Rabbani hazretleri ‘kuddise sirruh’ buyuruyorlar ki; Makası değiştirilmiş trende olanlar, ister patavatsız olsun, ister edepsiz olsun, ister saygısız olsun, azizdir ve makbuldür. Neden? Çünki trenin gittiği yerin sonu iyidir. İçindekiler; ben sen o, biz siz onlar, olabilir. Ama trenin istikameti doğrudur. Dolayısıyla bu trenin içindekiler, Allahın izniyle, mutlaka kurtulacaklardır. Çünki makinist belli, yardımcı makinistler belli. İçinde restoran var, mescidi var, kitaplar var. Allahü teala, kaza ile, Allah korusun nankörlük ile, bir gaflet ile bu trenden düşürmesin. Çünki vaad-i ilahi öyle. Cenab-ı Hak buyuruyor ki; Bu nimeti size veren benim. Eğer benden bilirseniz, bana teşekkür ederseniz, niye elinizden alayım? Devamını dilerim ve devam eder. Hatta arttırırım. Ama bunu böyle sıradan bir nimet kabul ederseniz, layık olan hassasiyeti göstermezseniz, bu nankörlüğünüzün cezası olarak, elinizden alırım. Sonra da size çok acı azap yaparım. Tevbe! Onun için, ne olur, Mübareklerin buyurduğu şey; Bu nimetin kıymeti, ancak ve yalnız, birbirimizi sevmeye bağlıdır. Eğer birbirimize karşı saygılı, edepli olursak.. Hangi baba evladını durup dururken, vazifesini yaparken dövsün? Sebep yok! Birbirimizin kıymetini bilelim, Mübareklerin emanetlerine dikkat edelim. Şüphesiz ki, Mübareklerin en büyük emaneti, kitaplardan sonra yakınlarıdır. Çünki evlada yapılan, babaya yapılmış olur. Ama unutmayın ki, bütün arkadaşlarımız Onların evlatlarıdır. Hepimiz bu şerefe kavuştuk. Onun için, bu nimetin kıymetini bilelim, kalp kırmayalım.
Fî emanillah
Seyyid Abdülhakîm Arvâsî hazretleri daha sonra Gümüşsuyu Tepesindeki Kaşgari Dergâhının şeyhliği, imâmlığı ve vâizliği ile vazîfelendirildi. Bu arada 5 Ağustos 1919’da Sultan Vahideddîn Han tarafından Süleymâniye Medresesine tasavvuf müderrisi (ordinaryüs profesörü) olarak da tâyin edildi. Böylece hem çeşitli câmilerde vâz ederek ve hem de üniversitede hoca olarak İslâmiyeti yaymaya, din düşmanlarını susturmaya ve sindirmeye başladı.
Seyyid Abdülhakîm Efendi din bilgilerinde ve tasavvufun ince bilgilerinde çok derin idi. Üniversite mensupları, fen ve devlet adamları, çözülemez sandıkları güç bilgileri sormaya gelir, sohbetinde, dersinde bir saat kadar oturunca, cevâbını alır, sormaya lüzum kalmadan, o bilgi ile doymuş olarak geri dönerdi. Teveccühünü, sevgisini kazananlar, sayısız kerâmetler görürdü. Çok mütevâzı, pek alçak gönüllü idi. Ben dediği hiç işitilmemişti. İslâm âlimlerinin adı geçtiği zaman:
“Bizler o büyüklerin yanında hazır olsak sorulmayız, gâib olsak aranmayız.” ve;”Bizler o büyüklerin yazılarını anlayamayız. Ancak bereketlenmek için okuruz.” buyururdu. Halbuki kendisi bu bilgilerin mütehassısı idi.
– devamı var –
Huzur Pınarı’nın, huzurlu mensubu, pek kıymetli arkadaşlarımız;
25.000 m2 kapalı alana sahip olacak şekilde, 2 yılda tamamlanması planlanmış ve inşaatına başlanmış olan İslâmî İlimler Akademisinde; lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde ilim adamlarının yetişmesine destek programları çerçevesinde, öğrencilerimizin devam ettikleri okullardaki akademik başarılarını artırıcı derslerin yanında; ilahiyat fakültelerinde ve sosyal bilimler fakültelerinde okutulan derslerle Selçuklu ve Osmanlı medreselerinde okutulan klasik eserler yanında kişisel gelişim dersleri okutulacak.
CÂMİ
Külliyede; 650 m² alan üzerinde inşa edilen, merkezî kubbeli ve tek minareli iki katlı camide son cemaat mahalli ile 800 kişi, aynı anda huzur ve refah içinde ibadet edebilecek.
KUR’ÂN-I KERÎM KURSU
Külliyede; akademi öğrencilerinin, çevre halkının, hanımların kıraat uzmanlarından huzurlu ve doğru bir şekilde Kur’ân-ı kerim’i öğrenebilecekleri bir Kur’ân-ı kerîm kursu bulunacak.
ÖĞRENCİ YURDU
Külliyede inşa edilecek olan öğrenci yurdu 100 öğrenciye hizmet verebilecektir. Öğrenci yurdu; tam donanımlı yatakhane, dershane, çalışma odaları, idari birimler, dinlenme ve spor salonları gibi bölümlerden oluşacaktır.
MİSAFİRHANE ve AŞEVİ
Külliyede araştırma yapmak için veya başka gayelerle gelen misafirlere hizmet verecek bir misafirhane, çevredeki ihtiyaç sahiplerine hizmet etmeye yönelik bir aşevi bulunacaktır.
YAŞLILAR LOKALİ ve GENÇLİK MERKEZİ
Külliyede, yaşlılarımıza hizmet verecek bir “Yaşlılar Lokali” ve gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarına yönelik bir “Gençlik Merkezi” bulunacak.
KONFERANSLAR, SEMİNERLER
Külliyede öğrenim gören öğrencilerin, kursiyerlerin, misafirlerin ve çevre halkın ihtiyaçlarını karşılayacak 200 kişilik çok amaçlı konferans ve seminer salonları bulunacaktır.
KÜTÜPHANE
Külliyede; tarihî, kültürel, bilimsel, sosyal alanlar ve ilahiyat alanlarında kaynak kabul edilebilecek 100.000 kitap kapasiteli özel bir kütüphane ve dünyanın her alanındaki kütüphanelerden online faydalanılabilecek sanal bir kütüphane imkânı bulunacak. Külliyede ayrıca 3-6 yaş grubu öğrencileri için bir anaokulu, düğün evi, taziye mekânı, misafir ve öğrencilerimizin öncelikli sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak bir adet revir, yeşil alanlar ve dinlenme parkı bulunacak.
Marmara Câmi Eğitim Külliyesi yapımı hizmetine iştirak etmek isteyen Huzur Pınarı’nın güzîde mensubları, İSTANBUL EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER VAKFI’nın aşağıda bildirdiğimiz hesabına bağış gönderebilirler.
Allahü teala’ya emanet olunuz efendim.
Ali Zeki Osmanağaoğlu
Hesap Adı: İSTANBUL EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER VAKFI
Kuveyt Türk Hesap Numarası
IBAN:TR23 0020 5000 0947 9176 6000 05